LAŽNA BAKLAVA IMA UKUS KAO PRAVA, A GOTOVA JE ZA 30 MINUTA: Savršen desert za šoljicu domaće kafe i pravo uživanje
Lažna baklava je za one domaćice koje žele isti ukus, ali za duplo brže vremena. Sve što treba da uradite je da umutite i izlijete testo, nakon pečenja ga zalijete i dobićete ukus prave baklave. Baklava je kolač koji se s vremenom voli sve više i više, a pojedini je smatraju najboljim desertom koji se savršeno slaže uz domaću kafu.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 2 šoljice (od 2 dcl) šećera
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica griza
- 1 šoljica oštrog brašna
- 2 šoljice mlevenih oraha
- za preliv: 0,5 l vode, 2 šoljice šećera
Priprema: Penasto izmešati jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata. Vruć kolač preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Posuti mlevenim orasima ili po želji ukrasiti polovinama oraha.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)