LAŽNA BAKLAVA IMA UKUS KAO PRAVA, A GOTOVA JE ZA 30 MINUTA: Savršen desert za šoljicu domaće kafe i pravo uživanje

14. 08. 2023. u 14:55

Lažna baklava je za one domaćice koje žele isti ukus, ali za duplo brže vremena. Sve što treba da uradite je da umutite i izlijete testo, nakon pečenja ga zalijete i dobićete ukus prave baklave. Baklava je kolač koji se s vremenom voli sve više i više, a pojedini je smatraju najboljim desertom koji se savršeno slaže uz domaću kafu.

ЛАЖНА БАКЛАВА ИМА УКУС КАО ПРАВА, А ГОТОВА ЈЕ ЗА 30 МИНУТА: Савршен десерт за шољицу домаће кафе и право уживање

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaci kuhar

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 2 šoljice (od 2 dcl) šećera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • za preliv: 0,5 l vode, 2 šoljice šećera

Priprema: Penasto izmešati jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata. Vruć kolač preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Posuti mlevenim orasima ili po želji ukrasiti polovinama oraha.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!