OBLANDE - SLATKIŠ KOJI OBOŽAVAJU SVE GENERACIJE: Starinski recept koji uspeva svima

Novosti online

14. 08. 2023. u 21:00

Oblande su prava olakšica u pripremi kolača, jer nam štede vreme pripreme kada poželimo da se zasladimo. Kombinacija za fil ima na pretek, ali vam danas predstavljamo starinsku verziju sa orasima. Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept.

ОБЛАНДЕ - СЛАТКИШ КОЈИ ОБОЖАВАЈУ СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Старински рецепт који успева свима

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Potrebni sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g margarina
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 l mleka

Priprema:

Mleko stavite da da se kuva, dodajte šećer, margarin i vanilin šećer.Pred kraj dodajte orahe. Kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri dok se ne dobije gusti karamel.

Filujte svaki list oblande osim zadnje i na kraju pritisnite nečim težim da se listovi spoje. Secite kad se ohladi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića