RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ KOJI NE GOJI: Bez brašna i šećera, a toliko je mekan da se topi u ustima
Jednostavan kolač za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, a najbolje od svega je što ne goji. U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.

Foto: Jutjub/Printskrin/Igy the cook
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml mleka
- 3 banane
- 2 jajeta
- 50 g kako praha
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- kašičica ekstralta vanile
Za preliv:
- 100 g crne čokolade
- 3 supene kašike mleka
Priprema:
Ovsene pahuljice prelijte zagrejanim mlekom, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Banane izgnječite, pa im dodajte cela jaja i dobro sjedinite. Potom dodajte kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanile, a potom sve dobro promešajte. U smesu od banana dodajte ovsene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Činiju za pečenje premažite sa malo putera, a zatim izlijte dobijenu smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40-45 minuta. Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača. Kada se prohladi isecite ga na kocke i služite.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)