BRZA TORTA S PUDINGOM OD VANILE I ANANASOM: Kad nemate mnogo vremena, evo rešenja za nešto STVARNO PREUKUSNO
Recept za brzu tortu sa pudingom od vanile i ananasom će vas oduševiti, neverovatno osvežava! Ako imate ćerku koja želi da napravi svoj prvi kolač, ovo je recept za nju. A vi joj malo pomozite. Osim toga, toliko je neodoljiva poslastica, da gotovo niko ne može da joj odoli, a idealna je za leto!
Sastojci:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 100 g mlevenog plazma keksa
- 2 breskve ili 3-4 koluta ananasa iz konzerve
- 2 banane
- 7 kašika šećera
- 125 g maslaca
Priprema:
1. Smesu iz pudinga i šećer izmešati, pa u to sipati 2 dl hladnog mleka, a ostatak (8 dl) staviti na šporet da provri, pa lagano, uz neprekidno mešanje, dodati smesu od pudinga i šećera. Kad se zgusne, skloniti s vatre i dodati iseckan maslac i mešati dok se skroz ne otopi i sjedini s masom.
2. Od dobijene mere uzeti 1/4, pa u nju, dok je još vruća, dodati mleveni keks i sipati je u okrugli kalup.
3. U ostatak vrućeg pudinga dodajte na kockice iseckano voće, pa tu smesu sipajte preko smese s keksom. Kolač staviti u frižider da se hladi. U međuvremenu umutite šlag, njime premažite tortu i dekorišite je po želji.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)