RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Lagan i preukusan, pravi se očas posla, a može odmah da se posluži
JEDNOSTAVAN recept za kremasti kolač bez pečenja osvojiće vas na prvu, a uživaćete u svakom zalogaju.
Tokom toplih letnjih dana često nemam volju za pripremu koplikovanih poslatica za koje moramo da palimo rernu. Ovaj neverovatno kremasti kolač lako i brzo se pravi, a savršeno je kremast i lagan.
Sastojci:
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 100 g mlečne čokolade sa lešnikom
- 100 g bele mlečne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 1 pakovanje piškota
- 100 ml mleka
- 2 kašike džema od jagode/po želji
- malo lešnika za dekoraciju
Priprema:
Puding razmutite u mleku zajedno sa šećerom, pa sve zajedno kuvajte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Dok je još topao puding podelite u dva jednaka dela. U prvi dodajte crnu čokoladu, a u drugi belu. Dobro izmešajte da se čokolada rastopi. Ostavite da se ohladi, a za to vreme piškote namočite u mleko i poređajte na tacnu ili u kalup. Premažite ih džemom od jagoda. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag.
Jedan deo pavlake dodajte u beli fil, pa sve lagano umutite miskerom. Dobijenu smesu premažite preko piškota i stavite na kratko u frižider da se stegne. Za to vreme crni fil takođe umutite sa preostalom pavlakom (manji deo pavlake ostavite za ukrašavanje). Premažite ga ravnomerno preko belog fila, a odozgo stavite slatku pavlaku. Po želji kolač ukrasite sa seckanim lešnicima ili orasima.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura
24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.
20. 06. 2024. u 10:00
JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO)
KUĆA u Tršiću kod Loznice, koju je Veljko Belivuk, uhapšeni vođa surovog klana, koristio kako bi vežbao gađanje, prodaje se.
19. 06. 2024. u 09:35
KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno
PEVAL Nenad Knežević Knez istakao je da se od bivše supruge Nine, sa kojom je dobio ćerke Andreu i Kseniju i proveo 17 godina u bračnoj zajednici, razveo zato što ništa nije htela da radi.
22. 06. 2024. u 07:51
Komentari (0)