BRZA SARAJEVSKA TORTA KOJA SE NE PEČE, A TOPI SE U USTIMA: Zbog neodoljivog čokoladnog ukusa svi traže bar 1 parče više
Sarajevska torta je čuvena poslastica koje domaćice obožavaju da pripremaju, jer se lako pravi, a još lakše nestane sa tanjira, jer je ukus prosto neodoljiv!
Neophodne namirnice:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1,5 l mleka
- 5 jaja
- 800 g šećera
- 12 kašika brašna
- 350 g čokolade za kuvanje
- 500 g mlevenih oraha
- 4 kesice vanilin šećera
- 1 naribana korica limuna
Sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1/2 šoljice mleka
- 1/2 šoljice šećera
- 1/2 margarina
Umutiti belanca sa 800 g sećera da se sećer razbije, a kada se zgusne dodajte žumanca i još mali mutiti. U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, lepo promešati da se sjedini. Kad mleko provri, skloniti sa vatre i varjačom umešati masu od jaja i brašna, lepo sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano mešanje.
U vruć krem dodati 300 g čokolade za kuvanje i mesati da se lepo rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno mešanje. mU ohlađen krem dodati 500 g mlevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna.Filovati korice tanko, pa ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje. Preliti glazurom koju treba otopiti na pari.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)