OVAKO TURCI PRAVE URMAŠICE: Nema sočnije poslastice, a ni jednostavnije pripreme od ove
Način na koji Turci spremaju urmašice je veoma jednostavan, a ukus ove poslastice obara s nogu.
Sastojci:
Agda sirup:
- 600 mililitara vode
- 500 grama šećera
- 10 grama vanilin šećera
- 3 kriške limuna
Kolač:
- 1 celo jaje + 1 žumance
- 75 grama šećera
- 70 mililitara biljnog ulja
- 200 grama putera
- 250 grama brašna za kolače
- 250 grama hlebnog brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Agda:
Sipati šećer i vanilin šećer u vodu i staviti da se kuva oko 10 minuta, pa dodati limun. Kolač: Umutiti jaje + žumance, pa uz neprestano mućenje dodati šećer i ulje. Sve dobro sjediniti, pa dodati maslac, brašno i prašak za pecivo. Rukom sve sjediniti i formirati smesu, pa prekriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da odstojio oko 20 minuta. Rukom uzimati po manje delove smese i stavljati ih na rende kako bi se formirao kolač, a zatim ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Preliti vruć kolač agdom, pa staviti na hlađenje.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
16. 08. 2023. u 21:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)