OVAKO TURCI PRAVE URMAŠICE: Nema sočnije poslastice, a ni jednostavnije pripreme od ove

Novosti online

17. 08. 2023. u 13:13

Način na koji Turci spremaju urmašice je veoma jednostavan, a ukus ove poslastice obara s nogu.

ОВАКО ТУРЦИ ПРАВЕ УРМАШИЦЕ: Нема сочније посластице, а ни једноставније припреме од ове

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Sastojci:

Agda sirup:

  • 600 mililitara vode
  • 500 grama šećera
  • 10 grama vanilin šećera
  • 3 kriške limuna

Kolač:

  • 1 celo jaje + 1 žumance
  • 75 grama šećera
  • 70 mililitara biljnog ulja
  • 200 grama putera
  • 250 grama brašna za kolače
  • 250 grama hlebnog brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Agda:

Sipati šećer i vanilin šećer u vodu i staviti da se kuva oko 10 minuta, pa dodati limun. Kolač: Umutiti jaje + žumance, pa uz neprestano mućenje dodati šećer i ulje. Sve dobro sjediniti, pa dodati maslac, brašno i prašak za pecivo. Rukom sve sjediniti i formirati smesu, pa prekriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da odstojio oko 20 minuta. Rukom uzimati po manje delove smese i stavljati ih na rende kako bi se formirao kolač, a zatim ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliti vruć kolač agdom, pa staviti na hlađenje.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ECOMONDO: Centralno mesto za dijaloge o održivim praksama, tehnološkim rešenjima i inovacijama