STARINSKI RECEPT ZA ORASNICE: Potrebno vam je samo 4 sastojka, a veoma lako se prave
ORASNICE su starinski kolači koji su rado viđeni na svakoj trpezi, a izuzetno lako se prave.
Za ljubitelje slatkiša sa orasima, orasnice su jedan od najboljih kolača. Ne treba vam puno sastojaka, a lako se prave. Najvažnije je samo da dobro umutite belanca.
Sastojci:
- 3 belanceta
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika limunovog soka
- 250 g seckanih oraha
Priprema:
Mutiti mikserom 3 belanceta jedan minut, pa dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu, ne prekidajući mućenje. Kada dobijete čvrst sneg dodati kašiku ceđenog limuna i mutiti još pola minuta.
U umućena belanca sipati 250 g mlevenih oraha, i promešati ručno, dok se sve dobro ne sjedini. Kašičicom vaditi fil, staviti u seckane orahe, posuti orasima preko i rukom oblikovati valjak, pa saviti blago u polumesec. Masa je mekana pa ne treba previše pritiskati. Ređati u pleh u koji je stavljen pek papir.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa kada stavite orasnice da se peku, smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći 20 minuta. Ukoliko su gotove i pre ovog vremena izvadite ih da se ne bi presušile. Kolače možete čuvati i do 10 dana u zatvorenoj limenoj kutiji.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
16. 08. 2023. u 21:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)