POSNA KREM TORTA: Topi se u ustima - nema kremastije poslastice
DONOSIMO vam recept za posnu krem tortu kojoj je teško odoleti.
Posna krem torta oduševiće vas ukusom. Ne trebaju vam ni jaja, ni mleko, a ukus će vas oboriti s nogu.
Sastojci:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr margarina
- 100 ml bilo kojeg soka
Za fil:
- 1l vode ili sojinog mleka
- 160 g, to su 4 kesice pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu ili po ukusu
- 200 g mlevenih oraha
- 100 – 200 g čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
- 150 g šlaga ( objasnila sam u videu koji je )
- 300 ml gazirane vode
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode, a ostatak vode staviti na vatru da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa dodati (po želji) malo ekstrakta od vanile (nije obavezno). Zatim prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se puding hladi praviti koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako bi keks bio svuda vlažan. Treba da je mrvičast. Istresti u kalup, pa rasporediti svuda, a onda spatulom ili čašom svuda ispritiskati.
Nakon što se puding ohladio, umutiti ga sa margarinom i šećerom u prahu. Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga. Umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti. Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti. Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (1)