DOBRE STARE OBLANDE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Starinska poslastica kojoj nema ravne - svi će obožavati ovaj kolač
Oblande su kolač koji se pravi veoma lako i brzo, a naše bake su ga obožavale
Sastojci:
- 2 lista oblande
- 3 pakovanja piškota
- 700gr. džema od šljiva
- 200ml. vode
- 200gr. šećera
- 250gr. margarina
- 300gr. čokolade
- 300gr. mlevenih oraha
- 300g. mlevenog keksa
Priprema: U dublju šerpu staviti vodu i šećer da provri. Dodati margarin i čokoladu i kada se sve rastopi i provri, skloniti sa ringle. U vrelu smesu dodati mleveni keks i orahe. Kada ste napravili fil možete da pristupite mazanju oblande.
Na jedan list oblande namažite džem od šljiva pa stavite fil, a potom opet sloj džema od šljiva, a onda piškote natopljene u mleku. Preko piškota namažite džem, pa fil, pa džem pa drugi list oblande. Po vrhu opet možete da stavite džem i orahe. Ostavite da se kolač stegne u frižideru par sati.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"DAĆEMO KOLIKO GOD PARA TREBA, SAMO OSTANI SA NAMA" Otkriven motiv trostrukog ubistva u Knjaževcu, Aleks (22) zbog ovoga pobio najbliže?
JUTRO nakon zločina u Knjaževcu, u kući u kojoj je Aleks Milojević (22) iz Knjaževca hicima iz vazdušne puške ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (81), na zatvorenoj kapiji stoji policijska traka, a nikog od rođaka nema unutra...
07. 06. 2024. u 12:35 >> 13:01
UKRAJINA GAĐALA LUGANSK AMERIČKIM RAKETAMA: Više mrtvih i desetine ranjenih - žestoka reakcija Moskve (FOTO/VIDEO)
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je danas ukrajinsku vojsku da je u napadu na Lugansk koristila pet projektila "atakams" koje su Kijevu isporučile SAD.
07. 06. 2024. u 13:37
PITON PROGUTAO ŽENU: Meštani rasporili zmiju i našli telo
MAJKA četvoro dece pronađena je u stomaku pitona dugačkog pet matara.
09. 06. 2024. u 09:48
Komentari (0)