UBACITE U ŠLAG OVAJ SASTOJAK DA BUDE ČVRŠĆI: Kulinarski trik koji do sada niste znali

Novosti online

18. 09. 2023. u 13:44

Najjednostavniji i verovatno najbrži način da određeni desert učinite još bogatijim i sitijim, nezavisno od čega je napravljen, svakako je dodavanje šlaga

УБАЦИТЕ У ШЛАГ ОВАЈ САСТОЈАК ДА БУДЕ ЧВРШЋИ: Кулинарски трик који до сада нисте знали

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic

Onaj ručno umućen od slatke pavlake mnogo je ukusniji od kupovnog u spreju, a rado ga stavljamo na sveže voće, u čašice s raznim kremovima na bazi pudinga ili pak kao dodatak uz slatke pite, a da o šlagu na vrućoj čokoladi ne govorimo. Njegova slatka namena nađe se u svakoj sezoni, a kad je voće sočno i slatko, pomešano s hladnim šlagom, odlična je poslastica da se brzo zasladite. Kod šlaga je nezgodno što mu je tekstura najlepša neposredno pre posluživanja, što nekad zna da napravi problem, pogotovo ako su na meniju i neka druga jela koja želite da poslužite. Ipak, pripremiti ga unapred nije nemoguće, naročito ako ga malo doradite.

Tajni sastojak

 

Sve što vam treba je malo grčkog jogurta, koji ćete dodati u šlag! Naravno, možete ubaciti bilo koji gušći, ali grčki jogurt će ga na nežniji način učiniti još ukusnijim za jelo. Potrebna je samo jedna vrhom puna kašika jogurta na 240 ml pavlake za šlag, a pritom je važno da jogurt bude punomasan i nikako redak.

Duže čvrst

Dodatna kiselkastost ovako spremljenog šlaga dobro će vam doći ako poslužujete slađi desert jer će vam pomoći da izbalansirate ukuse. A masnoća koju grčki jogurt dodaje u šlag pomaže mu da održi i strukturu tokom stajanja. To znači da ćete ovako pripremljenog moći da ga držite neko vreme u frižideru dok ne dođe red na njega da se iskoristi u desertu, a da se ne raspadne i ne razdvoji, što će vam osloboditi prostor za neke druge aktivnosti koje ste planirali u kuhinji.

(stil.kurir.rs)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...