KREMASTE GRIZ KOCKE: Kolač koji se topi u ustima, ne peče se i gotov je očas posla

Novosti online

17. 10. 2023. u 16:00

DONOSIMO vam jednostavan recept za kremasti kolač sa grizom koji se topi u ustima i kojem je teško odoleti.

КРЕМАСТЕ ГРИЗ КОЦКЕ: Колач који се топи у устима, не пече се и готов је очас посла

Foto: Printskrin Jutjub/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Priprema kolača je vrlo jednostavna, dok je najbolje od svega što se ne peče. Vrlo je kremast i ukusan, ukoliko se služi iz frižidera biće prava osvežavajuća poslastica.

Sastojci:

Baza

500 ml mleka
100 g šećera
100 g griza

Fil

500 ml mleka

5 kašika šećera
2 pudinga od vanile (ukupno 72 grama)
75 g margarina
75 g slatke pavlake

Glazura

250 ml slatke pavlake
150 g čokolade

Foto: Printskrin Jutjub/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Priprema:

Podloga: Sipati u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.

Fil: Sipati mleko u šerpu, a zatim dodati šečer i puding od vanile, zatim dobro promešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil ostaviti na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodati margarin u njega i umutiti mikserom, pa dodati i slatku pavlaku. Rasporediti fil preko baze i pripremiti glazuru.

Glazura: Skuvati slatku pavlakustaviti čokoladu da se otopi, a nakon toga preliti kolač.

Ostaviti kolač u frižider na hlađenje.

Pre posluženja kolač možete dekorisati voćem, rendanom ili čokoladom u prahu.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao