SOČAN, TOPI SE U USTIMA, A ZDRAV: Napravite ovaj rolat od kestena u uživajte u kremastom ukusu
GRADOM se širi miris pečenih kestena koji nas zove na divne jesenje šetnje.

Foto: Printskrin Jutjub
Kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.
A mi vam donosimo slatki recept za potpuni doživljaj u kojem ćete, to se mora naglasiti, moći da uživate bez griže savesti. Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!
Sastojci za koru:
3 kašičice brašna Foto: Printskrin Jutjub
3 jaja
4 kašičice šećera
1/2 praška za pecivo
2 kašičice kakaa
1 kašičica meda
Sastojci za fil:
250 gr kesten pirea
100 gr maslaca
1 kašičica ruma
1dl slatke pavlake za šlag
1-2 kašičice šećera u prahu
1 kašičica namaza od lešnika
Čokoladna glazura:
70 gr čokolade Foto: Printskrin Jutjub
1-2 kašičice ulja
Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med. Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta. Ohladite kore i presecite ga na pola.
Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte. Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.
Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat. Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)