ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI: Kremasto savršenstvo ukusa, osvaja na prvi zalogaj
ČOKOLADNE torte obično važe za omiljene slatkiše svih sladokusaca, ali je ova zaista posebna.
Ima ukus koji se ne zaboravlja, i kada je budete probali, sigurno će postati obavezni deo vaše trpeze za sve bitne događaje!
Sastojci za palačinke:
4 jajeta
prstohvat soli
20 g kakaoa
190 g brašna
70 g putera
500 ml toplog mleka
Fil sa mlevenim keksom:
50 g bele čokolade
100 g mlevenog keksa
150 g crne čokolade
300 ml slatke pavlake
30 g putera
Priprema:
Najpre pripremite smesu za palačinke. Jaja umutite mikserom sa šećerom. Potom kroz rešetku prosejte brašno i kakao u smesu. Umutite, pa dodajte otopljeni puter. Potom postepeno dodajte toplo mleko i mešajte žicom dok se smesa ne sjedini. Protom je procedite kroz rešetku i odložite u frižider na pola sata. Za to vreme pripremite fil od čokolade. Zagrejte slatku pavlaku pa njome prelijte čokoladu i puter. Mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Odložite zatim i fil u frižider.
Nakon pola sata izvadite smesu za fil i mutite mikserom dok ne dobijete lepu, vazdušastu masu. Za drugi fil umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte mleveni keks i istopljenu belu čokoladu. Sve dobro izmešajte i odložite u frižider. Palačinke pecite u nepodmazanom tiganju i pažljivo ih okrećite, jer su malo mekše. Bez obzira na to što su meke, neće pucati i neće se lepiti. Ostavite palačinke da se ohlade, pa ih premazujte naizmenično filovima i ređajte jednu na drugu, dok ne potrošite sav materijal. Gotovu tortu dobro rashladite i pre služenja je pospite kakaom.
(Instagram/mali_zalogaji_srece)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)