IZ BAKINE KUHINJE TOČAK KROFNE: Brzo i lako za pravljenje

Novosti online

01. 12. 2023. u 18:00

NAPRAVITE ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine.

ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ТОЧАК КРОФНЕ: Брзо и лако за прављење

Foto Pixabay free images

Potrebno je:

* 300 g brašna

* 120 ml mleka
* 1 kašičica suvog kvasca
* 2 kašike šećera
* 30 g putera
* 1 jaje
* 1/2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte malo mleko, pa dodajte šećer, so i kvasac. Onda promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa špatulom sjedinite. Dodajte tome puter i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice.

Rukama loptice malo spljoštite, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini.

Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite krofne na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer. 

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti