NEODOLJIVA POSLASTICA: Kesten pire -osvežava, zasladi, a postan je na vodi
KESTEN, kralj jeseni, pravi se u raznim slanim i slatkim jelima.
Kesten pire se jednostavno i brzo priprema, osvežava, a posan je na vodi.
Potrebno je:
* 400 g kestenja
* 150 g šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 500 ml vode
Priprema:
Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT JE PROVEREN, A UKUS SAVRŠEN: Najbrže i najukusnije mekike koje ćete probati
05. 12. 2023. u 10:06
ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14
ŠOK SAZNANjA NA SUĐENjU: Zaposleni u "Ribnikaru" nisu pružili pomoć deci nakon što ih je Kosta upucao?
IZ SNIMAKA se vidi da su tetkica, kojoj još ne znamo ime, razredna Dragana Tomić i domar Rade Simić, nakon što je Kosta pucao, a pre dolaska nastavnika geografije Zorana Niševića i policije, bili na vratima učionice istorije u kojoj je bilo "VII/2" i niko od njih nije ušao unutra i pružio pomoć deci.
30. 09. 2024. u 14:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: "Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska"
"ČUVAJTE decu i nek vas Bog čuva", poručio je Zekavica.
29. 09. 2024. u 20:46
Komentari (0)