NEODOLJIVA POSLASTICA: Kesten pire -osvežava, zasladi, a postan je na vodi

Novosti online

11. 12. 2023. u 12:00

KESTEN, kralj jeseni, pravi se u raznim slanim i slatkim jelima.

НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води

Foto Shutterstock

Kesten pire se jednostavno i brzo priprema, osvežava, a posan je na vodi.

Potrebno je:

* 400 g kestenja
* 150 g šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 500 ml vode

Priprema:

Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa skuvajte u šerpi. Kada se prohlade skinite koru i stavite ih u šerpu. Dodajte vanilu i šećer, pa sipajte vodu i kuvajte nekih 30 minuta. Kada većina tečnosti ispari, sklonite sa šporeta. Prebacite smesu sa kestenjem u blender i dobro izblendirajte. Kesten pire je gotov.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (0)

PROJEKAT G 80:  Jugoslovenski mit ili zaboravljena istina?