UKUSNIJA ČAK I OD MRSNE, A PRAVI SE VEOMA LAKO: Posna kapri torta koja se ne peče - idealan dezert za Svetog Nikolu

Novosti online

18. 12. 2023. u 18:00

DONOSIMO vam recept za posnu kapri tortu, koja se ne peče, brzo se sprema i jednostavno - idealna je za sutrašnju slavu, Svetog Nikolu

УКУСНИЈА ЧАК И ОД МРСНЕ, А ПРАВИ СЕ ВЕОМА ЛАКО: Посна капри торта која се не пече - идеалан дезерт за Светог Николу

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 800 g keksa (treba vam oko 16 komada po redu, a trebaće vam 4 reda)
* 300 g čokolade za kuvanje
* 6 kašika ulja

Fil I:

* 1l soka od pomorandže
* 3 pudinga sa ukusom vanile
* 3 kašike šećera
* 200 g margarina
* 100 g šećera u prahu

Fil II:

* 300 g jagoda (mogu i maline, kupine, šta god volite)
* 400 ml vode
* 2 pudinga sa ukusom jagode
* 8 kašika šećera
* 50 g margarina

Priprema:

Jagodama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za pire i ostaviti da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode, pa zakuvati u kašu od jagoda. Kada se zgusne dodati 50 g margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre.

Dok čekate da se filovi ohlade, otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je ređe, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne, malo opet zagrejte.

Složiti prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne. Ulupati penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding i sve umutiti. Pošto se kaša od jagoda stegla, umutiti mikserom da malo otpusti.

Na keks naneti fil od vanile, pa od voća i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom. Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takođe premazati čokoladom. Okolo po želji ukrasite posnim šlagom.

Ostavite da odstoji preko noći, da se keks opusti kako bi torta mogla da se seče.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA