UKUSNIJA ČAK I OD MRSNE, A PRAVI SE VEOMA LAKO: Posna kapri torta koja se ne peče - idealan dezert za Svetog Nikolu
DONOSIMO vam recept za posnu kapri tortu, koja se ne peče, brzo se sprema i jednostavno - idealna je za sutrašnju slavu, Svetog Nikolu
Potrebno:
* 800 g keksa (treba vam oko 16 komada po redu, a trebaće vam 4 reda)
* 300 g čokolade za kuvanje
* 6 kašika ulja
Fil I:
* 1l soka od pomorandže
* 3 pudinga sa ukusom vanile
* 3 kašike šećera
* 200 g margarina
* 100 g šećera u prahu
Fil II:
* 300 g jagoda (mogu i maline, kupine, šta god volite)
* 400 ml vode
* 2 pudinga sa ukusom jagode
* 8 kašika šećera
* 50 g margarina
Priprema:
Jagodama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za pire i ostaviti da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.
Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode, pa zakuvati u kašu od jagoda. Kada se zgusne dodati 50 g margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre.
Dok čekate da se filovi ohlade, otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je ređe, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne, malo opet zagrejte.
Složiti prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne. Ulupati penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding i sve umutiti. Pošto se kaša od jagoda stegla, umutiti mikserom da malo otpusti.
Na keks naneti fil od vanile, pa od voća i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom. Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takođe premazati čokoladom. Okolo po želji ukrasite posnim šlagom.
Ostavite da odstoji preko noći, da se keks opusti kako bi torta mogla da se seče.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)