PRAVI SE LAKO, A I SMAŽE SE ZAČAS! Najbrži kolač sa preukusnim kremom obožavaju baš svi

Novosti online

21. 12. 2023. u 13:43

KOLAČ možete odmah poslužiti ili sačekati da se ohladi - podjednako je ukusan.

ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви

Foto Shutterstock

Sastojke meriti manjom šoljom za tursku kafu.

Potrebno:

Za koru:  

* jaja, 3 komada
* šećer, 3 šoljice
* vanilin šećer, 2 kesice
* ulje, 2 šoljice
* brašno, 3 šoljice
* prašak za pecivo, 1 kesica
* mleko, 2 šoljice
* mleveni keks, 3 šoljice

Za premazivanje:  

* eurokrem, po potrebi

Za posipanje:  

* mleveni keks, 70 g

Priprema:

- Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mleveni keks, brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, uliti mleko i dobro umutiti mikserom. Smesu uliti u margarinom podmazan pleh.

- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

- Gotov kolač izvaditi iz rerne i odmah premazati eurokremom.

- Posuti mlevenim keksom.

- Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca