ODUŠEVIĆETE SE KAKO SE BRZO I JEDNOSTAVNO PRAVI: Jabuke u lisnatom testu - koliko je ova poslastica ukusna!

Novosti online

27. 12. 2023. u 07:00

OD par sastojaka napravite odličan slatkiš od kog će cela kuća mirisati.

ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ КАКО СЕ БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Јабуке у лиснатом тесту - колико је ова посластица укусна!

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 pakovanje lisnatog testa
* 1-2 veće jabuke
* 1/2 šoljice šećera
* 1 kašika cimeta
* 1 jaje

Foto Shutterstock

Priprema:

1. Lisnato testo isecite na trake debljine oko jednog centimetra. Jabuke oljuštite, isecite na kolutove debljine oko pola centimetra i izvadite sredinu s košticama (to možete da uradite metalnim čepom).

2. U posudi pomešajte cimet i šećer i svaki kolut jabuke uvaljajte u nju. Trake lisnatog testa pažljivo obmotajte oko jabuke. Premažite umućenim jajetom i pospite ostatkom cimeta i šećera.

3. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca