TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima

Novosti online

04. 01. 2024. u 13:45

SAVRŠENA poslastica za sve ljubitelje čokolade!

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима

Foto Shutterstock

Potrebno:

ZA KORU:  

* jaja, 5 komada
* so, prstohvat
* šećer u prahu, 120 g
* ulje, 50 ml
* brašno, 100 g

ZA FIL:  

* kesten pire, 250 g

* slatka pavlaka, 250 ml
* seckani lešnici, po želji


Priprema:

- Umutite šam od belanaca i soli. Postepeno dodajte šećer u prahu, pa lagano umešajte žumanca i ulje. Dodajte brašno, promešajte, pa pripremljenu masu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Koru pecite 15 minuta na 180 stepeni. Koru izvadite iz pleha, skinite papir, a potom je umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Viljuškom usitnite kesten-pire, pa dodajte slatku pavlaku i umutite mikserom. Razvijte ohlađenu koru i premažite je dvema trećinama fila. Urolajte rolat, pa ga premažite ostatkom fila. Gotov kolač pospite seckanim lešnicima.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca