BRZ, A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
BRZ i veoma ukusan kolač.
Umesto malina možete koristiti jagode ili višnje. Ukoliko koristite smrznuto voće, potrebno je ostaviti da se dobro odmrzne i ocedi. Ulje meriti čašom od jogurta.
Potrebno:
Za smesu:
* jaja, 4 komada
* šećer, 400 g
* vanilin šećer, 2 kesice
* jogurt,180 g
* ulje,1/2 čaše
* brašno, 400 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* maline, 300 g
Za posipanje:
* šećer u prahu, po potrebi
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, ulje i lagano izmiksati. Zatim mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje. Pekač premazati uljem, posuti brašnom i uliti polovinu umućene smese. Zapeći 5 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga pleh izvaditi iz rerne, rasporediti maline i naneti ostatak smese. Pleh vratiti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i kolač peći 35 minuta. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Kolač posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)