KREMASTI SLATKIŠ SVAKOG ODUŠEVI: Puding torta je najmekša na svetu, a brzo i lako pravi
VAŠ novi omiljeni desert čeka na vas!
Potrebno:
* brašno, 4 kašike
* šećer, 4 kašike
* jaja, 4 komada
Fil:
* puding od čokolade, 1 kesica
* puding od vanile, 1 kesica
* puter, 200 grama
* šećer, 2 kašike + 100 grama
* mleko, 600 ml
* karamel preliv, po želji
Priprema:
- Mikserom umutite jaja i četiri kašike šećera. Kada se šećer rastopi, odložite mikser i dodajte brašno. Testo prespite u nauljen kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
- Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i kuvajte puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Isto ponovite s pudingom od čokolade. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.
- U sud za mućenje mikserom umutite puter i 100 grama šećera. Pola izmućenog putera dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.
- Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, tako da se dobiju dve kore, pa na prvu naneti braon fil. Stavite drugu koru i premažite žuti fil.
- Stavite u frižider da se stegne, pa prelijte gotovim prelivom od karamele.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)