KREMASTI SLATKIŠ SVAKOG ODUŠEVI: Puding torta je najmekša na svetu, a brzo i lako pravi
VAŠ novi omiljeni desert čeka na vas!

Foto Shutterstock
Potrebno:
* brašno, 4 kašike
* šećer, 4 kašike
* jaja, 4 komada
Fil:
* puding od čokolade, 1 kesica
* puding od vanile, 1 kesica
* puter, 200 grama
* šećer, 2 kašike + 100 grama
* mleko, 600 ml
* karamel preliv, po želji
Priprema:
- Mikserom umutite jaja i četiri kašike šećera. Kada se šećer rastopi, odložite mikser i dodajte brašno. Testo prespite u nauljen kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
- Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i kuvajte puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Isto ponovite s pudingom od čokolade. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.
- U sud za mućenje mikserom umutite puter i 100 grama šećera. Pola izmućenog putera dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.
- Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, tako da se dobiju dve kore, pa na prvu naneti braon fil. Stavite drugu koru i premažite žuti fil.
- Stavite u frižider da se stegne, pa prelijte gotovim prelivom od karamele.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)