RECEPT ZA SAVRŠEN PRAZNIČNI KOLAČ! Kuglof od čokolade
KAKO mnoge bake kažu, mekan kao duša, kuglof od čokolade ili čokoladni kuglof! Tokom novogodišnjih praznika se tradicionalno jedu orašasti plodovi, a ako ih dodate sastojcima za kuglof, dobićete hrskavi fini biskvit, idealnu poslasticu uz šolju toplog čaja i kafe, čašu mleka ili kremaste tople čokolade.
Kako napraviti najbolji praznični kuglof? Ne morate biti vešti u kuhinji kako biste napravili ovaj ukusan kolač za koji se uvek traži parče više. Potrebno je samo da zavirite u kuhinju i prepustite se prazničnom duhu.
Potrebno:
* jaja, 5
* šećer, 250 gr
* margarin, 200 gr
* kora limuna, 1kom
* prašak za pecivo,1 kesica
* kakao prah, 2 kašike
* čokolada za kuvanje, 50 gr
* mleko,100 ml
* brašno, 600 gr
* šećer u prahu, po ukusu
Priprema:
- Najpre umitite belanca u čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi umutite žumanca, šećer, margarin, dodajte mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Na kraju smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima postepeno dodajte i umućeni sneg od belanaca. Kalup za kuglof premazati margarinom, a kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
* * * * * * * *
Obradujte vama najbliže osobe ukusnim dezertom, koji će vas osvojiti već prvim zalogajem - sočan kuglof sa suvim voćem ili čokoladom dobiće simpatije vaših ukućana.
- Ovaj kolač je poznat po tome što evocira najlepše uspomene, vraća nas u detinjstvo i dobro poznati miris bakine kuhinje. To je kolač u čijem ukusu uživaju sve generacije i koji osvaja vaše srce!
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)