MALO DRUGAČIJA VERZIJA: I dobijemo neodoljivu bajaderu sa višnjama
OVAJ kolač je predivnog ukusa.

Foto Shutterstock
Potrebno:
Za smesu:
* mleko 200 ml
* šećer 200 g
* margarin 250 g
* mleveni keks 500 g
* čokolada za kuvanje 100 g
* višnje 400 g
Za glazuru:
* čokolada za kuvanje,150 g
Priprema:
U šerpu usuti šećer, dodati mleko, iseckan margarin i šerpu staviti na vatru. Kuvati dok ne provri i dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti šerpu sa vatre, dodati mleveni keks i izmešati. Dobijenu smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i izmešati, a u drugi deo dodati seckane višnje te izmešati. Pleh premazati uljem i rasporediti deo sa čokoladom, a preko rasporediti deo u kome su višnje i lepo poravnati.
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje te otopiti na pari.
Čokoladnu glazuru naneti preko smese sa višnjama i ostaviti da se stegne. Kolač seći, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

Kako se računaju godine pasa - ne množi se sa sedam!
OVO je najnoviji kalkulator za računanje starosti vašeg psa "u ljudskim godinama".
09. 04. 2025. u 14:33
Komentari (0)