LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
LAKO se pravi, napravite ukusnu tortu koja se ne peče !
Potrebno:
ZA PODLOGU:
* 170 g mlevenih lešnika, prethodno tostirani (150 g za podlogu i 20 g za dekoraciju)
* 150 g keksa s puterom
* 80 g šećera u prahu
* 100 g putera, otopljen
* 100 ml mleka
ZA KREM:
* 700 ml mleka
* 120 g šećera
* 80 g tamne čokolade
* 250 g putera, sobne temperature
ZA POSLUŽIVANjE:
* 100 g tamne čokolade za dekoraciju
* krupno seckani lešnici za dekoraciju
Priprema:
Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.
Do lešnika (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lešnike sameljite.
Lešnicima dodajte prethodno rastopljen pute, šećer u prahu i mleko. Sve povežite varjačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač.
Za krem stavite da se greje 600 ml mleka, a 100 ml pomešajte s vrećicama nugat pudinga.
Kad se mleko ugrejalo smanjite vatru, dodajte mešavinu pudinga i mleka te čokoladu izrezanu na kockice. Mešajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umešajte puter.
Iz zamrzivača izvadite kalup, pa preko ohlađene podloge izlijte krem. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
Čokoladu otopite na pari.
Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastopljenom čokoladom koristeći kašiku (čokoladu pomoću kašike pokapajte preko kolača). Pospite sa seckanim lešnicima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.
Savet:
Lešnike po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lešnike stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZDRAVIJA VERZIJA ČUVENOG PRAZNIČNOG PRILOGA! Ruska salata bez majoneza i šunke
07. 01. 2024. u 12:12
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)