BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE NESTANE SA TACNE: Čokoladna keks salama
PROBAJTE, ukus je neodoljiv.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za smesu:
* mlevena plazma, 300 g
* šećer u prahu, 2 kašike
* nutela, 1 kašika
* mleko, 150 ml
* margarin, 70 g
* vanilin šećer, 1 kesica
Za nadev:
* krem bananice, 6 komada
Za čokoladnu glazuru:
* čokolada za kuvanje, 150 g
* ulje, 3 kašike
Za dekoraciju:
* šarene mrvice po potrebi
Priprema:
- Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Zatim mikser isključiti, dodati mlevenu plazmu, nutelu, postepeno uliti mleko i sve sjediniti rukom.
Od dobijene smese oblikovati pravougaonik na providnoj prianjajućoj foliji.
- Po sredini rasporediti seckane krem bananice.
- Urolati, pa zategnuti foliju sa obe strane kako bi se lepo formirao oblik salame.
Staviti na tacnu i ostaviti u zamrzivač da odstoji sat vremena.
Za čokoladnu glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.
Keks salamu izvaditi iz zamrzivača i ukloniti foliju. Preliti glazurom od čokolade, dekorisati šarenim mrvicama i ostaviti da se glazura stegne.
- Seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)

(MAPA) ŽESTOKE BORBE KOD POKROVSKA: Puca ukrajinska odbrana, front je postao "pakao"
NA FRONTU kod Pokrovska ponovo se vode žestoke borbe. To područje postalo je epicentar ruskih napada, a ukrajinski mediji i vojska opisuju situaciju kao izuzetno teška.
14. 05. 2025. u 08:43

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"JA NE MOGU DA NASTAVIM BEZ TEBE" Potresna objava Nataše Ninković: "Ovo je najusamljeniji dan mog života" (FOTO)
NEMA dana kad ne misli na svoju majku...
14. 05. 2025. u 11:32
Komentari (0)