BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE NESTANE SA TACNE: Čokoladna keks salama

Novosti online

01. 02. 2024. u 10:00

PROBAJTE, ukus je neodoljiv.

БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za smesu: 

* mlevena plazma, 300 g
* šećer u prahu, 2 kašike
* nutela, 1 kašika
* mleko, 150 ml
* margarin, 70 g
* vanilin šećer, 1 kesica

 Za nadev: 

* krem bananice, 6 komada

 Za čokoladnu glazuru:

* čokolada za kuvanje, 150 g
* ulje, 3 kašike

 Za dekoraciju:

* šarene mrvice po potrebi


Priprema:

- Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Zatim mikser isključiti, dodati mlevenu plazmu, nutelu, postepeno uliti mleko i sve sjediniti rukom.

Od dobijene smese oblikovati pravougaonik na providnoj prianjajućoj foliji.

- Po sredini rasporediti seckane krem bananice.

- Urolati, pa zategnuti foliju sa obe strane kako bi se lepo formirao oblik salame.

Staviti na tacnu i ostaviti u zamrzivač da odstoji sat vremena.

 Za čokoladnu glazuru: 

Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Keks salamu izvaditi iz zamrzivača i ukloniti foliju. Preliti glazurom od čokolade, dekorisati šarenim mrvicama i ostaviti da se glazura stegne.

- Seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca