IDEALAN TOPLI KOLAČ ZA HLADNE DANE: Savršeno mirisne američke pitice sa jabukama
Savršeno mirisne!
Sastojci:
Potrebno je za testo:
* margarin, 125 g
* brašno, 220 g
* šećer, 75 g
* Jaje, 1 kom
* prašak za pecivo, 1/2 kašičice
* so, prstohvat
Fil:
* jabuke 4-5 kom
* šećer, 60 g
* voda, 100 ml
* kukuruzni skrob, 1 kašičica
Priprema:
Za fil:
- jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte kukuruzni skrob, šećer, cimet i vodu i krčkajte 5-6 minuta. Ostavite da se ohladi. Za testo je potrebno umesiti puter, šećer, jaje, prašak za pecivo, so i brašno i ostaviti da miruje oko 30 min. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za mafine nauljite, od testa odvojite jednu lopticu veličine mandarine i izmrvite sa dodatkom brašna, od ostatka testa formirajte loptice.
Istanjite rukama i stavite u kalupe za mafine,treba da pokrije ceo kalup, napunite filom a preko namrvite izmrvljeno testo. Peći oko 30 minuta, kada su pečene ostavite ih u kalup da se skroz ohlade pa tek onda vaditi. Na kraju posuti šećerom u prahu, prijatno!
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)