STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci

Novosti online

07. 02. 2024. u 14:00

NEODOLjIVI i slatki, prste da poližete.

СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци

Foto Shutterstock

Potrebno:

 Za biskvit: 
* 3 jaja
* 10 kašika šećera u prahu
* 13 kašika ulja
* 16 kašika glatkog brašna
* 120 ml mleka
* 1 prašak za pecivo

 Za čokoladni preliv: 

* 150 g crne čokolade
* 200 ml mleka
* 150 g putera
* 200 g kokosa, za oblaganje

Priprema:

Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25x35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne, biskvit je spreman.

Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub