JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
AKO volite klasičan kuglof, ovaj ćete obožavati.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* 250 g brašna
* 200 g šećera
* 150 g putera (omekšanog na sobnoj temperaturi)
* 3 jaja
* 150 ml mleka
* 100 g kokosovog brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* prstohvat soli
* vanilin šećer (opciono)
* kokosov čips ili rendana kokosova korica za posipanje (opciono)
Priprema:
Umutite omekšali puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro ih umutite između svakog dodavanja. Umutite brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte kokosovo brašno i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu s jajima i puterom, uz dodavanje mleka kako biste dobili glatku smesu. Ako želite, dodajte vanilin šećer za dodatni ukus. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Stavite smesu u kalup. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40-50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se kuglof ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji, pospite rendanim kokosom ili kokosovim čipsom pre serviranja.
(Trpeza)

MUP LEGITIMISAO DRŽAVLjANE BIH KOD PIONIRSKOG PARKA: Pronađen bokser i simboli zastave Albanije
PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova zadržali su M. S. (30) i S. R. (22) državljane BiH, zbog prekršaja iz Zakona o strancima, dok će protiv M. S. biti podneta prekršajna prijava i po Zakonu o oružju i municiji.
07. 10. 2025. u 08:29

AJDE ANGELA, ŠTA JE OVO? Stoltenberg tvrdi: NATO bio na korak od raspada, Tramp brutalno odgovorio svima u Alijansi
AMERIČKI predsednik Donald Tramp umalo je raspustio NATO 2018, ali su ga evropski saveznici uspeli da ga ubede da će povećati vojnu potrošnju, piše u svojim memoarima bivši generalni sekretar bloka Jens Stoltenberg.
07. 10. 2025. u 06:45

VELjKOVA OBJAVA O RAZVODU: Najveći udarac za dete
VELjKO i Bogdana Ražnatović godinama su u skladnom braku u kom su dobili tri sina, a sada je on objavio snimak u kom se govori o razvodu.
05. 10. 2025. u 17:34
Komentari (0)