PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
SVAKI dan može biti dovoljno lep da ga krunišemo kolačem, a sastojke za ove uglavnom imate u kući.
Sastojci:
ZA KOLAČ:
* brašno, 200 g
* soda bikarbona, 2 kašičice
* kakao, 4 kašike
* mleveni orah ili lešnik, 4 kašike
* jogurt, 2,5 dl
* ulje, 1 dl
* šećer, 8 kašika
* pekmez, 4 pune kašike
ZA PRELIV:
* margarin ili maslac, 100 g
* kakao, 3 kašike
* šećer, 3 kašike
* mleko, 1 dl
* džem za premaz, 4-5 punih kašika
Priprema:
U činiji izmiksajte jogurt, pekmez, ulje i šećer. Dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe, pa dobro sjedinite mikserom i smesu izlijte u pleh (20 x 28 cm) obložen pek papirom. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dok se kolač peče, u manjoj šerpici otopite maslac, šećer, mleko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice. Pečen vruć kolač izbockajte čačkalicom, bogato premažite džemom i odmah prelijte toplim čokoladnim prelivom i po želji pospite čokoladnim mrvicama ili listićima.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)