NAJSLAĐI NAČIN DA POKAŽETE LJUBAV! Brza torta za Dan zaljubljenih
POKLON koji nikad ne razočara!

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 8 jaja
* 11 kašika brašna
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanilin šećer
* 1 dl mleka
* 0,5 dl ulja
* rendana kora pomorandže
Za fil:
* 2 pudinga od jagode
* 1 dl mleka za mućenje pudinga
* 500 ml mleka za kuvanje pudinga
* pola margarina
* šlag,
* po želji, 1 kašičica ekstrakta jagode
Priprema:
Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumanca i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, dobro sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Kada se smesa sjedinila, dodajte joj umućena belanca.
Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik biskvita se lako može iseći.
Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da dobijete dve kore.
Umutite dva pudinga od jagode i skuvajte u pola litre mleka. Kada se ohladi, dodajte pola margarina i nafilujte tortu. Umutite šlag, u koji možete da dodate ekstrakt jagode kako biste dobili crvenu boju. Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama, ili samo šlagom, kako god vam se najviše dopada.
Želimo vam srećan Dan zaljubljenih!
(Stil.kurir.rs)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)