SLASNE I SOČNE, ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO: Ćufte u sočnom bećar sosu

Novosti online

20. 02. 2024. u 11:00

KONKRETAN ručak koji će vas dugo držati sitim.

СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 crni luk
* 2 čena belog luka
* 3 kašike maslinovog ulja
* 2 paprike
* 2 paradajza
* so
* biber
* origano
* bosiljak
* majčina dušica
* 500 g junećeg mlevenog mesa
* 1 jaje
* 1 crni luk, sitno seckan
* 1 čen belog luka
* 2 kašike prezli
* 1 kašika maslinovog ulja
* 2 ravne kašičice soli
* biber
* kravlji sir

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte papriku isečenu na kocke, propržite pa dodajte paradajz sečen na kocke.

Dodajte so, smanjite na srednju temperaturu, poklopite i dinstajte 15-ak minuta. Zasebno, u posudu stavite mleveno meso, jaje, crni luk, sitno seckan beli luk, prezlu, ulje, so i  biber pa izmešajte i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Odvajajte po malo smese, poravnajte, utisnite kockicu sira pa formirajte ćuftu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite meso. Štapnim mikserom propasirajte već dinstano povrće pa ga pobiberite i začinite. Sos sipajte u pleh pa preko njega naređajte ćufte. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca