NAJBOLJE ODMAH STAVITE DUPLU MERU: Sa limunom i borovnicom, ko bi se setio, a super je kombinacija
DRUGAČIJI kolač, neodoljivog ukusa koji se pamti i voli.
Sastojci:
Za podlogu:
* 200 g mlevenog keksa
* 120 g otopljenog putera ili margarina
* 1 kašika mleka
Za jogurt kremu od limuna:
* 350 g grčkog jogurta
* 100 g šećera u prahu
* sok i rendana korica jednog limuna
* 1 kašičica arome vanile
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kesica želatina – 10 g
Još:
* 200 g borovnica
Za dekoraciju:
* kriške limuna
* borovnice
Priprema:
Podloga:
Puter otopite u šerpici i ostavite sa strane da se malo prohladi. Keks sameljite u secku.
Dodajte otopljeni puter i kašikom dobro izmešajte. Na kraju dodajte i kašiku mleka i sjedinite.
Obruč prečnika 22 cm stavite na odgovarajuću tacnu i rasporedite smesu za podlogu. Dobro utapkajte prstima ili čašom. Pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
Jogurt krema od limuna:
Stavite u plastičnu posudu grčki jogurt, kiselu pavlaku i šećer u prahu pa žicom izmešajte. Limun dobro operite i narendajte koricu. Iscedite sok i dodajte u posudu sa jogurtom.
Na kraju dodajte aromu vanile i sve izmešajte žicom.
U posebnoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku, ali tako da ostane mekša. Dodajte je prethodnoj smesi i sve kašikom sjedinite lagano mešajući.
Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Dakle, prelijte ga sa četiri kašike hladne vode, ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri.
Prvo u posudicu sa želatinom dodajte 2-3 kašike kreme i odmah žicom energično mešajte, pa sjedinite sa ostatkom kreme i sve dobro izmešajte.
Na ovaj način ćete izbeći rizik da vam se u kremi stvore grudvice od želatina ako biste ga dodali direktno u posudu sa kremom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)