GOTOVA ZA TREN: Kremisimo sa malinom, ova poslastica je sve što vam treba kada vam se jede slatko

Novosti online

19. 03. 2024. u 17:00

USPEVA i potpunim početnicima, a svi će vam tražiti recept.

ГОТОВА ЗА ТРЕН: Кремисимо са малином, ова посластица је све што вам треба када вам се једе слатко

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 300 gr keksa sa puterom

* 300 gr malina (svežih ili smrznutih)
* 500 ml slatke pavlake
* 250 gr sitnog sira
* 150 gr šećera
* 1 vanilin šećer
* sok od pola limuna
* sveže maline za dekoraciju

Priprema:

U činiji ispasirajte maline viljuškom da napravite pire od malina. Ako koristite zamrznute maline, sačekajte da se malo odmrznu pre pasiranja. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U trećoj posudi mikserom ili ručno umutite sitan sir, šećer, vanilin šećer i limunov sok.

Umutite pire od malina u mešavinu krem sira dok se dobro ne sjedini. U smesu krem sira i malina dodajte šlag. Uzmite kalup za tortu i stavite ravnomeran sloj keksa na dno. Preko keksa prelijte sloj pripremljene kreme od malina. Krem ravnomerno rasporedite preko keksa.

Ponavljajte postupak slaganja biskvita i kreme dok ne potrošite sve sastojke, završavajući vrhom torte prekrivenim kremom. Ukrasite tortu svežim malinama odozgo.

Stavite tortu u frižider i ostavite da se dobro ohladi najmanje 2-3 sata.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ KARIJERE - ISTOG ČASA! Čim se okončalo finale Završnog mastersa Siner - Fric, rekao je zbogom tenisu!