MOCHI ILI DAIFUKU: Napravite popularan japanski kolač koji se ne peče,a kome nećete moći odoleti
Mochi ili moći loptice su čuveni japanski desert koji se pravi od pirinačnog testa, a mi smo za vas izabrali recept za ovaj kolač punjen sladoledom.Ako želite osvežavajući kolač koji se topi u ustima, obavezno probajte mochi.
Sastojci:
- 1 šolja pirinčanog brašna
- 1/4 šolje šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 šolja vode
- boje za hranu (po želji)
- kukuruzni skrob
- sladoled
Priprema:
Izaberite sladoled po želji, pa kašikom za sladoled vadite kugle i ređajte na pek papir. Vratite u zamrzivač na sat vremena. U posudi pomešajte pirinčano brašno, šećer i šećer u prahu. Promešajte, pa sipajte vodu, a ako želite da testo bude u boji dodajte i boju za hranu (po želji). Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte providnom folijom i stavite u mikrotalasnu na jedan minut. Opet promešajte par puta špatulom koju ste pokvasili, pa pokrijte i vratite u mirkotalasnu na još 30 sekundi. Testo bi trebalo da izgleda blago sjajno, a ako nije, pecite u mikrotalasnoj još 30 sekundi.
Stavite pek papir na radnu površinu i pospite slojem kukuruznog skroba. Špatulom izručite testo, pa ga pospite skrobom. Oklagijom razvucite testo u pravougaonik. Ako se testo lepi tokom valjanja, nastavite da posipate vrh kukuruznim skrobom kako biste to sprečili. Odložite testo na pek papiru u frižider na pola sata. Čašom ili okruglim kalupom napravite krugove na testu. Obrišite od skroba, pa iz zamrzivača izvadite samo jednu kuglu sladoleda i stavite na sredinu testa. Obmotajte testo oko sladoleda tako da formirate lopticu. Čvrsto umotajte mochi lopticu u providnu foliju i stavite u zamrzivač. Tako uradite i sa preostalim testom i sladoledom.
Držite u zamrzivaču najmanje sat vremena. Kolače služite tako što izvadite samo količinu koja će se pojesti i sačekate da se malo odlede. Ostatak čuvate u zamrzivaču u providnoj foliji.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00
EVO RECEPTA KOJI JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Rolovane banane sa čokoladom
05. 03. 2024. u 15:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)