MOCHI ILI DAIFUKU: Napravite popularan japanski kolač koji se ne peče,a kome nećete moći odoleti

Novosti online

17. 03. 2024. u 15:00

Mochi ili moći loptice su čuveni japanski desert koji se pravi od pirinačnog testa, a mi smo za vas izabrali recept za ovaj kolač punjen sladoledom.Ako želite osvežavajući kolač koji se topi u ustima, obavezno probajte mochi.

МОЦХИ ИЛИ ДАИФУКУ: Направите популаран јапански колач који се не пече,а коме нећете моћи одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja pirinčanog brašna 
  • 1/4 šolje šećera
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 šolja vode
  • boje za hranu (po želji) 
  • kukuruzni skrob
  • sladoled

Priprema: 

Izaberite sladoled po želji, pa kašikom za sladoled vadite kugle i ređajte na pek papir. Vratite u zamrzivač na sat vremena. U posudi pomešajte pirinčano brašno, šećer i šećer u prahu. Promešajte, pa sipajte vodu, a ako želite da testo bude u boji dodajte i boju za hranu (po želji). Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte providnom folijom i stavite u mikrotalasnu na jedan minut. Opet promešajte par puta špatulom koju ste pokvasili, pa pokrijte i vratite u mirkotalasnu na još 30 sekundi. Testo bi trebalo da izgleda blago sjajno, a ako nije, pecite u mikrotalasnoj još 30 sekundi. 

Stavite pek papir na radnu površinu i pospite slojem kukuruznog skroba. Špatulom izručite testo, pa ga pospite skrobom. Oklagijom razvucite testo u pravougaonik. Ako se testo lepi tokom valjanja, nastavite da posipate vrh kukuruznim skrobom kako biste to sprečili. Odložite testo na pek papiru u frižider na pola sata. Čašom ili okruglim kalupom napravite krugove na testu. Obrišite od skroba, pa iz zamrzivača izvadite samo jednu kuglu sladoleda i stavite na sredinu testa. Obmotajte testo oko sladoleda tako da formirate lopticu. Čvrsto umotajte mochi lopticu u providnu foliju i stavite u zamrzivač. Tako uradite i sa preostalim testom i sladoledom.

Držite u zamrzivaču najmanje sat vremena. Kolače služite tako što izvadite samo količinu koja će se pojesti i sačekate da se malo odlede. Ostatak čuvate u zamrzivaču u providnoj foliji.  

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju