POSNI KINDER BUENO KOLAČ: Neodoljiva poslastica koja će vas oduševiti svojim izvanrednim ukusom
Kinder bueno je jedna od najpoznatijih svetskih čokoladica. Od sličnih sastojaka ljudi su počeli da prave kinder bueno kolače i torte. Kako je u toku uskršnji post, ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već napravite posni kinder bueno kolač.
Sastojci:
300 g posnih napolitanki
100 g posne čokolade
100 ml posne slatke pavlake
Za fil:
500 ml biljnog mleka
1,5 kesica pudinga od vanile
250 g posnog krem sira
120 g šećera
10 g vanilin šećera
300 ml posne slatke pavlake
150 g kikirikija
Za glazuru:
100 g posne čokolade
100 ml posne slatke pavlake
kikirki ili lešnik
Priprema:
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa umočite napolitanke. Umačete tri ivice, a četvrtu ostavite suvu. Ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Suva ivica treba da "legne" na čokoladnu ivicu kako bi se zalepila.
U posudi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer. Sipajte 100 ml mleka i lepo sjedinite da nema grudvica. Sipajte preostalo mleko u šerpu, pa kada krene da vri dodajte puding. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 30 minuta. Umutite krem sir sa ohlađenim pudingom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom.
U šerpi istopite šećer, pa dodajte kikiriki ili lešnik i sve dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu na pek-papir i stavite u fržider da se stegne. Zatim je izblendirajte i dodajte u fil, pa lagano promešajte.
Preko napolitanki sipajte fil, pa istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko. Ostavite u frižideru da se stegne.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00
KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
12. 03. 2024. u 22:30
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)