NJENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALJICA: Najlepša poslastica na svetu
Čitava porodica će biti oduševljena ukusom i teksturom ove čarobne poslastice. Savršena torta za sve prilike.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Kora
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 5 g praška za pecivo
Krem:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 2 kesice ili 80 g pudinga od vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g maslaca
- 150 g plazma keksa
- Još: 100 g bele čokolade + 1 kašika ulja
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa im dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin, pa sipati malo hladnog mleka. Ostatak staviti na vatru da provri.
Kad mleko provri, zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.
Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Na ohlađenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj. Ostaviti da se stegne. Kada se fil ohladio ulupati slatku pavlaku. Ohlađen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.
Izlomiti mleveni keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.
Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.
Odgore dekoracija po želji i dobro hlađenje.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44

AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)