NJENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALJICA: Najlepša poslastica na svetu
Čitava porodica će biti oduševljena ukusom i teksturom ove čarobne poslastice. Savršena torta za sve prilike.
Sastojci:
Kora
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 5 g praška za pecivo
Krem:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 2 kesice ili 80 g pudinga od vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g maslaca
- 150 g plazma keksa
- Još: 100 g bele čokolade + 1 kašika ulja
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa im dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin, pa sipati malo hladnog mleka. Ostatak staviti na vatru da provri.
Kad mleko provri, zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.
Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Na ohlađenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj. Ostaviti da se stegne. Kada se fil ohladio ulupati slatku pavlaku. Ohlađen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.
Izlomiti mleveni keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.
Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.
Odgore dekoracija po želji i dobro hlađenje.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44
AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)