NJENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALJICA: Najlepša poslastica na svetu

Novosti online

22. 03. 2024. u 10:36

Čitava porodica će biti oduševljena ukusom i teksturom ove čarobne poslastice. Savršena torta za sve prilike.

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету

Foto Shutterstock

Sastojci:

Kora

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika pečenih, mlevenih lešnika
  • 2 kašike brašna    
  •  5 g praška za pecivo    

Krem:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 2 kesice ili 80 g pudinga od vanile                                                                                                       
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g maslaca
  • 150 g plazma keksa
  • Još: 100 g bele čokolade + 1 kašika ulja

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom, pa im dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti. Istresti u veliki pleh od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za fil pomešati žumanca, šećer i gustin, pa sipati malo hladnog mleka. Ostatak staviti na vatru da provri.

Kad mleko provri, zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati maslac i belu čokoladu i mešati dok se ne otope i sjedine sa filom.

Istresti u drugu posudu kako bi se brže ohladio i prekriti folijom. Na ohlađenu koru namazati belu čokoladu koju ste sa uljem otopili na pari ili u mikrotalasnoj.           Ostaviti da se stegne. Kada se fil ohladio ulupati slatku pavlaku. Ohlađen fil izraditi mikserom, dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.                                                        

Izlomiti mleveni keks i dodati kremu, a zatim sve izmešati.

Koru preseći na dva dela, pa na prvu naneti pola fila, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.

Odgore dekoracija po želji i dobro hlađenje. 

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE KRIV: Holger Rune otkrio nepoznate detalje o Novaku!