"LAŽNA" KREMPITA: Lako se pravi, a ukus je fantastičan

Новости онлине

04. 04. 2024. u 15:30

Predlažemo vam lakšu verziju omiljenog kolača, a to je lažna krempita. Umesto kora se koristi keks, a fil se pravi od želatina sa ukusom jagode i limuna. Zanimljiv i jednostavan, ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj.

ЛАЖНА КРЕМПИТА: Лако се прави, а укус је фантастичан

Printscreen//YT/Przepiski

Sastojci:

  • 600 g jogurta 
  • 2 želatina od jagoda
  • 2 providna želatina
  • 1 limun
  • 24 keksa

Priprema:

Želatin razmutite u vodi, pa pomešajte sa 300 g jogurta. Dobro sjedinite. Po dnu kalupa poređajte keks, a preko sipajte roze fil od jagoda. Stavite u frižider na sat vremena. Providni želatin razmutite sa vodom, a zatim dodajte limunov sok ili kap žute boje, ako želite da bude jača boja fila. Promešajte, pa dodajte preostalih 300 g jogurta. Sipajte preko roze fila, poređajte keks na vrh i vratite u frižider na sat vremena. Pospite šećerom u prahu. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)