KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula

Novosti online

05. 04. 2024. u 10:44

Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce.

КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja mlevenih oraha
  • 1 šolja griza
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g seckanih oraha
  • šolja šećera
  • 500 ml vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite šećer sa vodom da dobijete šerbet. U jednu posudu sipajte šerbet, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo, mlevene i seckane orahe. Mikserom umutite pa dodajte još 100 ml šerbeta. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa je ravnomerno rasporedite. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač prelijte ostatkom šerbeta. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI PROVOCIRAJU, A SRBIN NA TAPETU?! Skandal ne jenjava!