LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
Probajte da napravite, u fil možete staviti čokolade ili orašaste plodove koje volite.
Sastojci:
- 700 ml mleka
- 9 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 300 g krem šlaga sa ukusom vanile
- po potrebi kisela voda za mućenje šlaga
- 70 g mlevene plazme
- 50 g rendane bele čokolade
- 70 g rendane mlečne čokolade
- 60 g pečenih mlevenih badema
- 50 g nutele ili krema po izboru
- Za dekoraciju:
- 2 štangle rendane kinder čokolade
Priprema:
U malo mleka razmutiti gustin. Ostatku mleka dodati šećer i staviti na tihoj temperaturi da se zagreva. Kada krene da struji mleko, usuti gustin i zakuvati fil. Gustin obložiti prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim prebaciti u frižider na jedan sat. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.
Umućenom šlagu dodati skuvani i ohlađen gustin i još jednom umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela. Prvom delu dodati nutelu ili eurokrem. Drugom delu dodati mlevenu plazmu i rendanu belu čokoladu. Trećem delu dodati rendanu mlečnu čokoladu i mlevene bademe. Svaki fil izmešati.
Kalup obložiti prozirnom folijom i sipati prvi fil (nutela ili krem), zatim drugi deo fila (mlevena plazma i bela čokolada), zatim sipati treći fil (rendana mlečna čokolada i bademi). Po vašem izboru možete i drugačije rasporediti filove. Kalup odložiti na 4 sata u zamrzivač da se lepo stegne.
Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti na tacnu, dekorisati rendanom kinder čokoladom. Čuvati u zamrzivaču. Seći na parčad i poslužiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44
EGIPĆANKA: Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce
07. 03. 2024. u 15:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)