BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
Odličan desert ako nemate dosta vremena za pripremu, a želite nešto slasno i ukusno.

Foto: Novosti
Sastojci:
8 belanaca
8 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
kesica praška za pecivo
Fil: 1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
1,5 (375 g) margarin
200 g šećera
500 g napolitanki od lešnika
200 g čokolade
2 šlaga (za konačno filovanje torte)
Priprema:
Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.
Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00

AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00

EGIPĆANKA: Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce
07. 03. 2024. u 15:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)