BAJADERA: Omiljeni kolač svih generacija
Nema ništa slađe nego kad se posle dobrog i ukusnog ručka zasladite proverenim slatkišem.
Sastojci:
- 250 ml vode
- 600 g šećera
- 200 g putera
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlečne čokolade
- za preliv:
- 1 kašika putera
- 100 g mlečne čokolade
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Posle ključanja sklonite šerpu sa ringle i ubacite orahe, keks i puter, pa dobro izmešajte dok se sve lepo ne sjedini i dok ne postane homogena smesa.
Posle dobrog mešanja, dobijenu smesu podelite na dva dela, odnosno prebacite u dve činije. U jednu činiju ubacite otopljenu mlečnu čokoladu, a drugi ostavite takav kakav jeste.
Odaberite tacnu na kojoj će biti bajadera, pa prvo rastanjite tamniji deo, odnosno onaj u koji ste stavili čokoladu, pa preko toga onda i onaj svetliji deo. Ostavite u frižider da se lepo ceo kolač stegne i za to vreme pripremite glazuru.
Na pari otopite čokoladu sa puterom, mlekom i ulje, pa mešajte dok se sve ne otopi i ne sjedini.
Preko dobro ohlađenog kolača sipajte glazuru i vratite u frižider da se lepo stegne. Posle nekoliko sati, a možete držati i tokom noći, izvadite i isecite na željene komade. Poslužiti uz kafu ili čaj.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44
"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)