USKRŠNJI KEKS U OBLIKU ZECA: Ulepšajte prazničnu trpezu i preslatkim dezertom koji se lako pravi
PRED nama je Vaskrs, kada se, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, završava najduži najstroži post.

Foto: Shutterstock
Svaka se domaćica trudi da prazničnu trpezu učini što bogatijom uz razne svečane đakonije.
A da bi deca još više uživala u prazniku, tu su i razne poslastice. Jedna od njih je i keks u obliku zeca.
Domaći keks je neuporedivo ukusniji od kupovnog, a lako se pravi i to samo od četiri sastojka.
Sastojci:
- 140 g pirinčanog brašna
- 1 jaje
- 100 g mleka
- 20 ml ulja
- 20 g šećera

Foto: Shutterstock
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer i jaje, pa umutite. Dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh.
Na pleh stavite pek papir, pa istisnite krugove od testa (sa razmakom). Zatim na svakom krugu iscrtajte uši i popunite ih testo. Mokrim prstom pritisnite vrhove, kako biste zagladili keks.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Jestivom olovkom nacrtajte oči i nos. Možete da koristite i gel boju za hranu.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00

TORTA VRUĆ VETAR: Za sve jugonostalgičare, desert posvećen Ljubiši Samardžiću
16. 10. 2023. u 18:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)