USKRŠNJI KEKS U OBLIKU ZECA: Ulepšajte prazničnu trpezu i preslatkim dezertom koji se lako pravi
PRED nama je Vaskrs, kada se, prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, završava najduži najstroži post.

Foto: Shutterstock
Svaka se domaćica trudi da prazničnu trpezu učini što bogatijom uz razne svečane đakonije.
A da bi deca još više uživala u prazniku, tu su i razne poslastice. Jedna od njih je i keks u obliku zeca.
Domaći keks je neuporedivo ukusniji od kupovnog, a lako se pravi i to samo od četiri sastojka.
Sastojci:
- 140 g pirinčanog brašna
- 1 jaje
- 100 g mleka
- 20 ml ulja
- 20 g šećera

Foto: Shutterstock
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer i jaje, pa umutite. Dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh.
Na pleh stavite pek papir, pa istisnite krugove od testa (sa razmakom). Zatim na svakom krugu iscrtajte uši i popunite ih testo. Mokrim prstom pritisnite vrhove, kako biste zagladili keks.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Jestivom olovkom nacrtajte oči i nos. Možete da koristite i gel boju za hranu.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00

TORTA VRUĆ VETAR: Za sve jugonostalgičare, desert posvećen Ljubiši Samardžiću
16. 10. 2023. u 18:00

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MORALA JE DA ISPUNI 7 BIZARNIH USLOVA: Kako je Ri Sol Džu postala žena severnokorejskog lidera?
RI SOL DžU supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una, obavijena je velom misterije, a informacije o njihovom odnosu su ograničene i često nepotvrđene zbog zatvorenosti Severne Koreje
26. 03. 2025. u 13:12
Komentari (0)