BELA HUANITA: Najlepša kremasta torta bez pečenja

Novosti online

15. 04. 2024. u 13:00

Ako ste ljubitelj kremastih i brzih, a preukusnih poslastica, ovu tortu ćete obožavati.

БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 200 grama napolitanki,
  • 10 kašika šećera,
  • 1 litar mleka,
  • 350 grama šlaga u prahu,
  • 2 kesice želatina.

Priprema:

Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko.

Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.

U kalup obložen najlonskom folijom prespemo deo smese iz suda (u ovaj deo možete da dodate kokos ukoliko volite), a u preostali dodamo izmlevene napolitanke.

Promešemo i ovom smesom dopunimo kalup. Ostavimo u frižideru da se smesa stegne.

Mikserom mutimo mleko i prašak za šlag. Izvadimo ohlađen kolač. Šlagom punimo špric i ukrasimo tortu. Dekorišemo tortu po želji.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu