TORTA JAPANSKI VETAR: Poslastica kojoj se uvek rado vraćamo
Kremasta, bogata i neprolazna poslastica.
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 700 ml mleka
- 7 punih kašika mlekog brašna
- 10 kašika šećera
- 200 gr maslaca
- 200 gr oraha
- 300 ml slatke pavlake
Sastojci za kore:
- 10 belanaca
- 400 gr kristal šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Pomešati žumanca, šećer i brašno pa im dodati malo hladnog mleka, odokativno, oko 200 ml. Ostatak mleka staviti na vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mešati dok se ne zgusne.
Skuvan fil prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi.
Maslac sobne temperature dodati ohlađenom filu pa sve zajedno umutiti.
Ako dodajete margarin prvo ga umutiti pa tek onda njemu dodavati krem.
Zatim dodati mlevene ili blendirane orahe i sve opet sjediniti.
Ulupati posebno slatku pavlaku.
Na prvu koru naneti pola fila sa orasima, pa preko pola slatke pavlake.
Ponoviti postupak kora, fila I, fila II još jednom.
Dekorisati tortu po želji i ostaviti da se dobro ohladi nekoliko sati.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DINASTIJA TORTA ZA SVAKU PRILIKU: Raskošna, kremasta, preukusna
18. 04. 2024. u 15:00
TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
13. 04. 2024. u 14:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)