TORTA JAPANSKI VETAR: Poslastica kojoj se uvek rado vraćamo
Kremasta, bogata i neprolazna poslastica.

Foto printscreen Youtube
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 700 ml mleka
- 7 punih kašika mlekog brašna
- 10 kašika šećera
- 200 gr maslaca
- 200 gr oraha
- 300 ml slatke pavlake
Sastojci za kore:
- 10 belanaca
- 400 gr kristal šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Pomešati žumanca, šećer i brašno pa im dodati malo hladnog mleka, odokativno, oko 200 ml. Ostatak mleka staviti na vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mešati dok se ne zgusne.
Skuvan fil prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi.
Maslac sobne temperature dodati ohlađenom filu pa sve zajedno umutiti.
Ako dodajete margarin prvo ga umutiti pa tek onda njemu dodavati krem.
Zatim dodati mlevene ili blendirane orahe i sve opet sjediniti.
Ulupati posebno slatku pavlaku.
Na prvu koru naneti pola fila sa orasima, pa preko pola slatke pavlake.
Ponoviti postupak kora, fila I, fila II još jednom.
Dekorisati tortu po želji i ostaviti da se dobro ohladi nekoliko sati.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DINASTIJA TORTA ZA SVAKU PRILIKU: Raskošna, kremasta, preukusna
18. 04. 2024. u 15:00

TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
13. 04. 2024. u 14:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)