PIŠINGER OBLANDE: Čokoladna poslastica koja je ukusnija od svake torte

Новости онлине

25. 04. 2024. u 17:00

Pišinger oblande ili torta bila je nezaobilazni deo svih trpeza u srpskim porodicama krajem prošlog veka.

ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте

Foto: Shutterstock

Njen neodoljiv čokoladni ukus svakog osvoji na prvi zalogaj! I uz to, veoma lako se pravi.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 4 jajeta
  • 2 žumanca
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • 150 g mlevenih badema
  • sok od 1/2 limuna
  • Glazura:
  • 3 kašike vode
  • 2 kašike šećera
  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca

Priprema:

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.

Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim orasima ili bademima.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!