MINJON KOCKE: Jednostavne za pripremu, a najslađe kocke prelivene čokoladom koje ste probali do sad
Kolač koji izgleda kao da ste se mnogo trudili, a ustvari je prilično jednostavan za pripremu.
Korica je sa dodatkom kakoa pa izgleda čokoladno, a beli fil je od sitnog sira. Kolač podseća na minjone, popularan desert koji svi volimo.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 60 ml ulja
- 70 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike kakaoa
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Punjenje:
- 220 g mladog sira
- šećer po ukusu
- 1 jaje
- kašika kukuruznog skroba
- vanilin šećer kesica
Priprema:
Veličina kalupa na unutrašnjoj ivici je 21 cm. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj činiji. U drugoj činiji pomešajte sitan sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte i jaje pa umutite mikserom da nema grudvica. Dodajte potom skrob i promešajte. U trećoj činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dok mutite lagano dodajte ulje a potom i mleko. Kada ste dobro umutili dodajte onu prvu smesu sa brašnom pa umutite mikserom. U pleh koji je prekriven pek papirom izručite smesu, poravnajte. Fil od sira prebacite u poslastičarski špric (Kesu) pa pravite trake prvo po sredini, a potom i po krajevima. Trake podebljajte slobodno kako biste istrošili ceo fil.
Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Vreme pečenja i temperatura zavise od karakteristika rerne. Isecite na kocke pre posluživanja.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)