ČOKOLADNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Najkremastija poslastica kojoj niko ne može da odoli
Čokoladni kolači su svima omiljeni, pogotovo kada se lako prave i kada su kremasti.
Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- 300 ml soka od pomorandže
Za čokoladni fil:
- 370 g margarina ili putera
- 260 g čokolade
- 50 g kakaoa
- 280 g šećera
- 1 čašica čokoladnog likera ili konjaka
- 5 jaja
Za dekoraciju:
- 300 ml slatke pavlake
- jagode
Priprema:
U šerpu stavite puter i šećer, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte prosejani kakao i čokoladu, pa kuvajte dok se čokolada ne otopi. Sipajte i čokoladni liker ili konjak, pa kuvajte još 5 minuta. Nakon toga dodajte umućena jaja i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, uz neprestano mešanje.
U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko sipajte fil od čokolade. Stavite u frižider na pola sata.
Čvrsto umutite slatku pavlaku i premažite preko fila, pa ukrasite jagodama. Vratite u frižider na još sat vremena, pa služite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)