ČOKOLADNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Najkremastija poslastica kojoj niko ne može da odoli
Čokoladni kolači su svima omiljeni, pogotovo kada se lako prave i kada su kremasti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- 300 ml soka od pomorandže
Za čokoladni fil:
- 370 g margarina ili putera
- 260 g čokolade
- 50 g kakaoa
- 280 g šećera
- 1 čašica čokoladnog likera ili konjaka
- 5 jaja
Za dekoraciju:
- 300 ml slatke pavlake
- jagode
Priprema:
U šerpu stavite puter i šećer, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte prosejani kakao i čokoladu, pa kuvajte dok se čokolada ne otopi. Sipajte i čokoladni liker ili konjak, pa kuvajte još 5 minuta. Nakon toga dodajte umućena jaja i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, uz neprestano mešanje.
U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko sipajte fil od čokolade. Stavite u frižider na pola sata.
Čvrsto umutite slatku pavlaku i premažite preko fila, pa ukrasite jagodama. Vratite u frižider na još sat vremena, pa služite.
Preporučujemo

POGINULA POZNATA VODITELjKA (29) Skočila sa trećeg sprata dok je bežala od pljačkaša
POZNATU voditeljku policajci su pronašli bez svesti i hitno prevezli u bolnicu, ali je i pored svih napora lekara u bolnici proglašena mrtvom.
05. 10. 2025. u 11:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)