ČOKOLADNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Najkremastija poslastica kojoj niko ne može da odoli
Čokoladni kolači su svima omiljeni, pogotovo kada se lako prave i kada su kremasti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- 300 ml soka od pomorandže
Za čokoladni fil:
- 370 g margarina ili putera
- 260 g čokolade
- 50 g kakaoa
- 280 g šećera
- 1 čašica čokoladnog likera ili konjaka
- 5 jaja
Za dekoraciju:
- 300 ml slatke pavlake
- jagode
Priprema:
U šerpu stavite puter i šećer, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte prosejani kakao i čokoladu, pa kuvajte dok se čokolada ne otopi. Sipajte i čokoladni liker ili konjak, pa kuvajte još 5 minuta. Nakon toga dodajte umućena jaja i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, uz neprestano mešanje.
U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko sipajte fil od čokolade. Stavite u frižider na pola sata.
Čvrsto umutite slatku pavlaku i premažite preko fila, pa ukrasite jagodama. Vratite u frižider na još sat vremena, pa služite.
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)