BEČKA TORTA LIND: Brza poslastica sa čokoladnim filom

Novosti online

16. 05. 2024. u 11:24

Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema, užitak za sva čula.

БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru: 

  • 400 g keksa sa kakaom,
  • 30 ml espreso kafe,
  • 100 g maslaca

Za krem: 

  • 400 g tamne čokolade,
  • 450 ml slatke pavlake,
  • 2 kašike kakaoa,
  • 50–100 g šećera,
  • 10 g želatina,
  • 100 ml vode

Za glazuru: 

  • 100 g crne čokolade,
  • 50 ml slatke pavlake,
  • 50 g šećera     

Priprema:

Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte dok ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno, može da se doda malo vode.

Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je. Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.

Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je. Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi. Posle sipajte glazuru u kalup, a možete i da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji, svako ima svoj ukus i način.

Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.                                                         

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao