MILKA TORTA: Kremasto uživanje za sva čula

Novosti online

20. 05. 2024. u 14:00

Donosimo vam najbolji recept za milka tortu, koja je veoma izdašna i ukusna.

МИЛКА ТОРТА: Кремасто уживање за сва чула

Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Sastojci:

Kora ( ukupno 4 )

Za četiri kore je potrebno:

  • brašno - 4 kašike
  • belanca - 16
  • mleveni lešnici - 16 kašika
  • šećer - 16 kašika

Fil:

  • krupno mleveni lešnici - 100 grama
  • mleko - 700 mililitara
  • crna čokolada - 100 grama
  • šećer - 300 grama
  • bela milka čokolada - 100 grama
  • vanilin šećer - 1
  • crne milka čokolade sa lešnicima - 100 grama
  • žumanaca - 16
  • plazma - 100 grama
  • puding od vanile - 80 grama
  • šećer u prahu - 100 grama
  • gustin - 20 grama
  • maslac - 250 grama

Priprema:

Kora: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostale 3 kore.

Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela.

U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne milka čokolade.

U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika.

Na tacnu stavite prvu koru i prefilujte trećinom prvog fila, a onda preko njega i trećinu drugog fila. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim korama. Ukrasite po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju